Klubnyheder

Aliya blev udtaget - DHF'S talentudviklingsprogram

01.02.2017

For 5 år siden, fik hun første gang halgulvet under fødderne og en håndbold i hånden og en måned senere stod Aliya iklædt Birkerød HKs gule trøje - og senere blev hun en del af de Divablå Rudersdal Håndbold.

Da Aliya sammen med 3 holdkammerater mødte ind i Ringsteds sportshal til den første udtagelsestræning under HRØ, havde hun nok ikke i sin videste fantasi forestillet sig, at hun ud af 160 håbefulde og spændte u14 pige håndbold spillere, skulle være en af de 8 fra Sjælland, der til slut, kom igennem nåleøjet, Og nu kan se frem til at prøve kræfter med DHF'S talentudviklingsprogram.

D.3 til 5 februar, tager Aliya til Næstved, sammen med de andre udvalgte årgang, 2000, 2001 og 2002 spillere fra Sjælland. Her skal de gennemgå en række fysiske tests samt spillersamtaler og træninger. I alt 5 trænings pas på 2 dage.

Aliya har indtil nu, været igennem HRØs talentscreening hvor de piger der gik videre fra udtagelsestræningen i maj 2016. Har mødtes i centre "nord" "midt" og "syd" ca. 1 gang månedligt. Efter hver samling har der været siet spillere fra. Aliyas oplevelse af udtagelsen er at "Det har været hårdt at gå og vente på at få besked, om man er med til næste samling, eller ej!"

I sidste weekend 20 -21 januar, samledes alle tilbageværende spillere fra de 3 centre på Sjælland og Fyns trup i Helsinge til det afsluttende iagtagelsesstævne, i alt 74 spillere. Her skulle pigerne vise hvad de er lavet af, i 2 kampe af 2x30 minutter. Det er nervepirrende for pigerne, da de vidste at Dansk håndbold forbund var stærk repræsenteret i form af talentrænere, ungdoms Landsholdstrænere og mange flere.

Aliya spillede et par flotte kampe, specielt i den første, fik hun virkelig vist, hvad hun kan.
I kamp 2, var det svært at få styret forsvaret og da Aliya dækker 3'er, er det hendes ansvar at dirigere hendes backs. Dette lykkedes til at starte med, ikke optimalt. Hun blev derefter taget ud og fik instrukser fra sin hrø træner. I 2. Halvleg kom hun på banen igen, og fik vist at hun også formår at tage imod instrukser og så gå ind og rette op på sine fejl.

I går, efter et par dage med nogen nervøsitet, kom svaret så fra DHF, Aliya er udtaget til Talenttræning som er et program der har for øje at udvikle A landsholdsspillere på sigt. Hvis Aliya bliver ved at udvikle sig som spiller, og bliver ved at bruge timer og atter timer på træning, fysisktræning og løb. Har hun chance for først, at kunne blive udtaget til U17 landsholdet, der om 1.5 års tid, skal repræsentere Danmark. Og senere evt. Arbejde sig videre for til sidst at kunne blive A landsholdsspiller.

Det kræver blod, sved og tårer at komme hertil, Aliya har knoklet hårdt for at komme så langt.
KÆMPE TILLYKKE FRA ALLE I KLUBBEN - Hvor der er vilje, er der vej!!!